Shoppingrunda i Körsbärsdalen

I lördags blev det äntligen en sväng på stan i solen, efter att ha bara suttit hemma ett gäng helger. Körsbärsträden blommade i Kungsträdgården och det var inte bara vi som var där och fotade de glommande träden - det var fullt av folk som satt och lapade sol och glass på bänkarna, och jag och sambon passade på att dela på en chokladshake från MAX. :) Härlig stämning, och jag promenerade vidare inåt stan i kortärmat! Kortärmatpremiär, woho!



Efter en sväng på akademibokhandeln där vi plockade upp en New York-guide (mer om det i ett eget inlägg :) och en bok för jobbet, och en längre inventering inne på bolaget åkte sambon hem med inköpen, medan jag styde kosan mot - dan-da-da-daaa - affärerna.

En tur in på H&M för att kika lite på senaste lacken är alltid ett bra val. Det var inget av de vanliga lacken som lockade (Lady Luck är redan inköpt men inte provat :), men jag hittade den här raringen, "Atlantic". Det är svårt att hänga med i svängarna när det gäller H&M:s nyheter i lackhyllan och i kollektionerna, så jag har inte den blekaste aning om ifall det här är en nyhet eller om det är ett "gammalt" lack jag hittat, men köpt blev det! 29:50:- för ett skimrande, metalliskt, aquagrönt lack som glänser i olika färger i flaskan. Snyggt!



Jag har inte fått kläm på det här med eyeliner-vingar ännu, men läste för någon vecka sedan att H&M:s eyeliner i format av tuschpenna ska vara bra, vilket ju lätt är värt att testa. Den var dock inte lätt att hitta, men till slut var den min.



Turen gick vidare till Cubus, som hade 30 % på alla varor just nu! Jag har inte varit så intresserad av IsaDoras sommarkollektion hittills, den är förvisso somrig, men känns intetsägande. Jag blev lite besviken, för jag brukar ofta hitta några favoriter i IsaDoras kollektioner. Hur som helst fanns det ändå ett lack som jag kunde uppbåda en smula intresse för, och med 30% så blev det ett inköp. Här kommer den, "Papagoya Blue."



Som vanligt har min kamera svårt at hantera färger som ligger mellan färgerna röd, grön och blå. Papagoya blue är förvisso blått, men har en djupt lila ton och mycket skimmer. Det är fantastiskt vackert i flaskan! På bilden ser det tyvärr alldeles för blått ut.

Vägg i vägg med Cubus finns Gina Tricot, och tre lack till hamnade i väskan. Från vänster till höger: Azur Blue, Formula One och Concreate Jungle.



Sist men inte minst styrde jag stegen mot Åhléns, som säljer hypade Gariner BB Cream för 89 kr istället fr 119 kr för dig med klubbkort. Jag har inte riktigt förstått skillnaden mellan en BB cream och en vanlig s.k. "Tinted moisturiser", men jag gissar att det är mer vårdande ämnen i, så att den fungerar helt och hållet som en dagkräm. Rätta mig gärna, om någon har bättre koll!

Jag använder ofta tinted moisturisers som bas för en mineral foundation, vilket jag tycker fungerar väldigt bra. Därför blev jag intresserade av att prova Garniers BB cream, eftersom det varit så mycket snack runt den.



Har ni provat den? Vad tycker ni?

Så, det var resultatet av rundan! På Åhléns träffade jag på Maria som är nyhemkommen från Australien, och fick en spontaninbjudan på middag, så det blev bråttom hem och göra sig i ordning för en fantastisk middag med vänner. Bästa lördagen på länge! :)

Diffi - Rosa glittergradient

God söndag på er! I nagellacksbloggvärlden är söndag = nailart. Det känns svårt att konkurrera med förra veckans splatter, och jag hade först inte tänkt göra något alls. Men när jag skulle sätta ny färg på naglarna så föll valet på ett rosa lack som jag plockade med mig hem från Thailand i januari. Jag köpte detta rosa lack och två av dess kompisar på den lokala marknaden för några kronor och hade ingen aning om vad jag kunde vänta mig. Märket heter Diffi och verkar vara lokalt från Thailand, jag såg samma märke även senare på andra ställen. Bredvid Diffi på bilden nedan är ett annat lokalt märke - Christy. Inget av lacken verkar ha ett namn eller nummer.



Diffi-lacket är ett metalliskt vackert rosa lack och faktiskt ett av få rosa i samlingen. Dessutom är det riktigt bra! Som de andra thailändska lackan verkar dessa vara alkoholbaserat, det luktar spritpenna lång väg. Lacket är lätt att måla med, trots att penseln är något för tjock och spretig för att göra ett riktigt bra jobb. Det torkar snabbt och täcker bra, framför allt för att vara ett så ljust lack. Två lager är nästan täckande och ett tredje ger ett extra djup i färgen.



När jag fått Diffi på plats blev det även en glittergradient med Christy. Först hade jag bara tänkt glittra loss på en nagel, men det spred sig till de andra innan jag hann göra något åt saken.



Slutsats: Jag bör köpa fler rosa lack, det var ju snyggt!

Gina Tricot - Diva

Jag har inte hunnit med att varken testa eller visa alla lack jag köpte på Gina Tricot. Ett av de som är kvar är Diva - ett ganska mörkt lila lack med skimmer. De tidigare lacken har varierat lite i kvalitet och formula - de flesta har varit ganska tjocka, men hyggligt täckande.

Diva höjer sig något över de andra lacken genom att ha en bättre formula, det är inte alls för tjockt eller segt, utan flyter ut bra över nageln utan att vara för rinnigt. Det bildar inte vallar eller kala fläckar, är bra pigmenterat och torkar ganska bra. Jag hade kunnat komma undan med ett lager, men har två lager på bilderna.



Det är ärligt talat inte ett jättespännande lack - färgen är fin, men inte fantastisk på något sätt. Jag har visserligen inget annat lack i samma färg, men ändå är det något med det som inte riktigt lockar.

Det var väldigt svårt att få fram den lila färgen - det ser bara blått ut på bilderna. Jag tog en bild i annat ljus nedan för att försöka få fram det lila - ljuset blir väldigt tråkigt i bilden, men det ger förhoppningsvis en idé om den korrekta färgen på lacket.



Linjerna efter penseln bjuder jag på, det är snarare mitt fel än lackets. :)



Det ger ingen riktig inspiration eller mersmak, men är ändå ett trevligt och prisvärt lack för 39 kr (3 för 99 kr).

Inköpsställe: Gina Tricot

Underlack: Trind Nail Repair Neutral
Nagellack: Gina Tricot - Diva
Topplack: Seche Vite

Lack on, lack off

Trött som sällan... Lång arbetsdag, följd av PowerBox på gymmet och sedan sambons goda köttfärssås i soffan framför TVn. Helt slut i hela kroppen, det pirrar i benen, nagellacket chippar.. :) Det är ju inte helt optimalt att försöka hålla naglarna långa och gå på boxning samtidigt, om man säger så. Jag försöker akta naglarna så gott det går, fuska lite i slagen, men det känns en smula bakvänt. Men man vill ju inte klippa dem i onödan!

Det nuvarande lacket hann jag tyvärr inte ta någon bild på innan det började flaga, så jag lär få måla om det för att kunna visa det. Istället kan jag dela med mig av en bild från när jag tog bort söndagens nailart... lite kul ser det ändå ut.




Godnatt!


China Glaze - Some Like it Haute

I beställningen från Nailsupplies senast nästlade det sig ner ett lack från China Glaze's glitter-kollektion Eye Candy. Jag har kikat på de här lacken ett tag och varit sugen, och det blev det mörka "Some Like it Haute" som lotten till slut föll på. Lacket är en lite halvmörk grå bas, fullt av glitter i olika färger.

Jag blev väldigt förtjust när jag såg lacket i flaskan, men väl på naglarna ser det ärligt talat ut som en blaskigare och knögligare variant av IsaDoras "Black Galaxy", eller kanske "Metal Madness" från Elf.



Tolka mig inte fel, det ÄR ett vackert lack, och visst glittrar det snyggt, men jag går ändå inte igång på det. Glittret gnistrar inte riktigt som jag hade tänkt mig och jag tycker inte att det kommer fram ordentligt i lacket, utan det känns mest...grådassigt.




På bilderna har jag tre lager av Some Like it Haute toppat med Seche Vite (ett resp. två lager - bild 1, 3 och 4 är ett lager, bild 2 har två lager). Det hade nog inte skadat att lägga ett lager till både av lack och överlack, men det fungerade rätt OK.





Jag tror inte att jag har så mycket mer att lägga till, det är tråkigt att få bort det, men det är ju detsamma med alla glitterlack.

Har ni något annat av Eye Candy-lacken? Är det något annat i kollektionen jag borde skaffa istället?

Inköpsställe: nailsupplies.us
Underlack: Trind Nail Repair Neutral
Nagellack: China Glaze - Some Like it Haute
Topplack: Seche Vite

Splatter Nailart

Det kanske redan finns ett bra namn på denna typ av nailart, men jag hittade inget när jag sökte, så nu heter det Splatter Nailart tills någon rättar mig!

I slutet av veckan dök det ner ett till tradera-fynd i lådan, nämligen ett klarrött lack från Scratch Nails. 901 är det enda jag hittar i namnväg, jag har ingen aning om ifall det stämmer, men det är ett riktigt blodrött lack. Det var kanske därför jag fick infallet att göra en splatter-nailart med tejp. Det är många som gör olika typer av tape-manikyrer, men de flesta brukar vara beroende av att man gör ett mönster med tejp som går utanför själva nageln, så att man enkelt kan dra bort tejpen efter applicering.

Jag fick nu för mig att testa hur det går om man helt enkelt klipper ut en form, klistrar upp på nageln, svampar färg ovanpå och sedan försiktigt pillar bort tejpen. Resultatet - superbra! Jag blev verkligen jättenöjd med resultatet, eller vad säger ni?





Steg för steg:

1. Jag klippte ut mönster på frihand med en liten nagelsax ur vanlig tejp, det kan säkert bli bättre om man har någon typ av mall/stencil och ritar upp ett mönster på tejpen först.
2. Jag fäste tejpen på nageln, på önskat ställe.
3. Jag duttade på det röda lacket med en liten urklippt bit av den gula sidan av en vanlig kökssvamp, den är ganska grovporig och ger ett bra "splatter".
4. Jag petade försiktigt bort tejpmallen med en spetsig pincett.
5. Låt torka och applicera topplack.




Jag kom inte på några jättecoola former, så det blev två hjärtan, en "diamant", en cirkel och några streck i detta första försök. Lite mer kreativitet skulle kanske inte skada, men jag tror att det kan vara svårt att ge sig på alltför avancerade mönster. Jag tycker nog att hjärtan och diamanten blev bäst.








Underklädeslack: OPI - French Quarter for Your Thoughts
Splatterlack: Scratch Nails "901"
Topplack: Seche Vite

OPI - French Quarter for Your Thoughts

Det andra lacket från OPI som sällar sig till den växande samlingen nagellack heter "French Quarter for Your Thoughts" från kollektionen "Touring America" som lanserades i höstas. Det här är ett varmt grått lack som drar ganska mycket mot beige/brunt.



På de här bilderna har jag haft lacket på i ett par dagar och gjort lite fix-jobb på nageltipparna, så det kan se lite konstigt ut på någon bild.

Återigen bevisar OPI att de kan nagellack. Formulan är fantastisk - lacket flyter ut på naglarna utan att vara vare sig för löst eller för tjockt, utan att torka vare sig för fort eller för långsamt. Det beter sig bara helt perfekt, jag kan inte komma på något att anmärka på.



I flaskan ser lacket något gråare ut än när det väl kommer på naglarna, som får en ganska markant beige ton, utan att på något sätt vara otrevlig. Med ett lager Seche Vite ovanpå får man dessutom till rätta glansen. Vad kan jag säga? Jag har bara provat två OPI ännu, men jag är redan förälskad.



Även om formula är fantastiskt och färgen fin, så kan jag inte förneka att färgen blir lite trist i längden, så min första tanke var att lägga glitter på. Jag tror att det kan bli riktigt fint med lite silverglitter och jag lär återkomma med bilder så fort jag har provat!



Jag lackade faktiskt detta på jobbet, något jag aldrig brukar göra vanligtvis. Jag försökte fuska med överlacket och lade bara två snabba lager av "French Quarter..", vilket ledde till att jag snart skaffat mig "dragspelsnaglar" där lacket hade veckat ihop sig helt på fyra-fem naglar. Jag har ingen aning om hur jag lyckades.

Efter lite pet och fix för att jämna till, och så ett till lager lack på de förstörda naglarna så hände...magi. När det tredje lagret torkat och jag hade fått på Seche Vite så syntes inte ett spår av veck på naglarna. Fascinerande.

Inköpsställe: Tradera
Underlack: Två lager Trind Nail Repair Neutral
Nagellack: OPI - French Quarter for Your Thoughts
Topplack: Seche Vite


China Glaze - Luxe and Lush

Jag lovade tidigare att visa bättre bilder på China Glaze's flake-lack "Luxe and Lush". Det visade sig vara ungefär hur svårt som helst att få bra bilder på det där det inte bara ser ut som karamellströssel. Luxe and Lash är ett väldigt vackert lack med flakes som skimrar i guld, koppar, rött och ibland även blått. I kombination med det gröna Agro blev det himmelskt vackert, men ack så svårt att fånga på bild.




Tja, vad mer finns att säga? Det är flakes, det är vackert, det krävs en massa överlack för att inte bli för knögligt. Och jag kommer att försöka använda det på en hel massa lack framöver.




Inköpsställe: http://www.nailsupplies.us/
Nagellack: Ett lager China Glaze "Luxe and Lush" över China Glaze "Agro"
Topplack: Seche Vite

Make Up Store - Cover all mix



Kicks har kört en kampanj med 30% rabatt på populära Cover all mix, från Make up Store. En concealer med tre olika färgtoner, tänkta att användas för att täcka olika typer av partier.

Från Make up Stores hemsida:
Gul neutraliserar röda partier såsom ytliga blodkärl, blemmor etc.
Orange neutraliserar blåa toner i ansiktet som t ex under ögonen.
Beige används för att ljusa upp de båda färgerna och som bas på t ex ögonlocken. Kan även användas som high lighter under exempelvis ögonbrynet.





Jag har inte provat denna concealer tidigare, men eftersom den är så populär tyckte jag det var bäst att passa på under rean. 275 kr tar Kicks för denna vanligtvis, så med 30% betalade jag "bara" 193 kr. Dyrt tycker jag, så jag hoppas nu att den ska leva upp till sitt rykte!

Vilka concealer-favoriter har ni?

China Glaze - Stone Cold

En del av anledningen till långa arbetstider och mycket att göra i veckan som gick var att vi hade långväga besök från Indien, tre personer från vår utvecklingspartnersom var här och hälsade på. Det blev flera intressanta diskussioner om kulturskillnader, t.ex. var indierna väldigt fascinerade av det faktum att många svenskar utövar yoga och att vi har en del grundläggande kunskap om indisk kultur och religion. Jag kom aldrig på att fråga något om smink och Indien, som research för bloggen. Nästa gång så.

Ett av lacken som indierna fick se var ytterligare ett av lacken från Hunger Games-kollektonen, nämligen Stone Cold. Det här är ett mörkgrått, matt lack, som när det torkar får struktur och utseende av just...sten. Hittills har jag inte gillat matta lack, jag äger bara ett sedan tidigare (vilket jag köpte av misstag) och jag har inte experimenterat med matta överlack. Jag har inte sett poängen helt enkelt, och tyckt att de varit snyggt, men när jag såg det här lacket var jag tvungen att köpa det. Och jag blev inte besviken!




Jag gillade det på en gång, det kändes coolt att ha matt sten på naglarna! Jag tänkte dock inte på att man kanske inte bör olja in naglarna när man har matt lack, så det blev en smula glansigt andra dagen men var fortsatt snyggt, på ett lite annat sätt. Jag slår vad om att det blir kanonfint med ett blankt överlack, men det är inte nödvändigt eftersom det på grund av färgskiftningarna är liv i lacket även när det är matt!




Som synes misslyckades jag lite med nageltipparna, men det bjuder jag glatt på. Enligt mitt minne är lacket inte riktigt så mörkt som på bilden ovan, utan någon nyans ljusare. Jag har två lager lack på bilderna vilket täcker bra. Lacket var, som vanligt på den här bloggen, något tjockt och har en tendens att börja torka redan på borsten, men det gick ändå hyggligt att måla med. Det här kan bli en favorit!




Inköpsställe: http://www.nailsupplies.us/
Underlack: Trind Nail Repair Neutral
Nagellack: China Glaze - Stone Cold
Topplack: Nej

Bonusbild - jag köpte även China Glaze's "White Cap" och testade det över "Stone Cold". Jag tyckte dock inte att det blev så speciellt och tänkte inte skriva något mer om det, men här är en bild jag tog som hastigast på kontoret. Det påminner ganska mycket om när jag lade Viva Glam över ett svart lack fast något mer dämpat, och de bilderna har vi ju redan sett.


Påsksminkning

Det finns så många bilder på hårddisken, men blogginläggen är så få. Hur går det ihop? För att försöka jämna ut relationen opublicerade vs. publicerade bilder, så kommer här ett smakprov på en sminkning från i påskas, påskafton närmare bestämt. Sambon och jag åkte till hans föräldrar på påskmat och umgänge, det var bäst att passa på medan vi fortfarande hade tillgång till en bil. Från och med i helgen har vi inte längre någon bil, på gott och ont. Det är knöligt att hantera den inne i stan, men det ger verkligen en extra frihet och flexibilitet att hälsa på nära och kära. Från och med nu är det cykeln som gäller, vilket är bättre för midjemåttet som ökat betänkligt under bilperioden.

Nog snackat, här är bilden. Sminkningen är en variant av "Lemon n' Lime" som jag visat tidigare. Gult och grönt, det måste ju vara påskiga färger, eller hur?


Jag minns tyvärr inte exakt vad jag har använt, men det jag är säker på gällande skuggorna är följande:

Ögon
Elf Mineral Eyeshadow - Innocent (Vit, i ögonvrån samt under ögonbrynet)
Mist Stockholm - Motek (Gul, på mitten av ögonlocket)
Mist Stockholm - Pallas (Klart grön, utsidan av ögonlocket samt skuggad mot brynet)
Mist Stockholm - Mst Dust (Ljust grön, skuggad mot brynet)

Dagens inköp - OPI French Quarter For Your Thoughts

En mobilbild såhär på kvällskvisten - den här raringen hade kommit i brevlådan när jag kom hem från jobbet idag - ytterligare ett inköp från Tradera. Jag har inte så många grå lack, och jag blev ju så förälskad i det förra lacket jag köpte från OPI, så det var ett måste.



På naglarna ser ni China Glaze - Luxe and Lash över Agro, som jag visade igår. Båda från Hunger Games-kollektionen. Betydligt finare i verkligheten än på den här mobilbilden, bortse från den, jag fixar något snyggare.

Sovdags! Godnatt!

Award!



Wow, Pamsan har gett mig en award! Jag känner mig mycket hedrad, det är roligt att veta att jag är på rätt spår, nybörjare som jag är! Detta med awards är därmed också nytt för mig, men som jag förstått det hela innebär detta att jag ska skriva en abc-lista om mig själv. :) Ända sedan Pamsan awardade (jodå, det är visst ett ord) mig så har listan snurrat i mitt huvud då och då och liksom format sig själv, men nu när jag sätter mig ner och ska författa något klokt så är allting som bortblåst, bara att börja om. Då kör vi...


  • Awardad av Pamsan!

  • Bloggen är ny sedan februari 2012, och skapades för att jag inte hade någon i min direkta omgivning som jag kunde dela med mig till av allt som försiggick i mitt huvud när det kom till nagellack, sminkprodukter etc. Så jag tänkte att internet kan inte välja om det vill lyssna eller inte, och så föddes bloggen.

  • Cykling är en aktivitet jag ägnar mig åt om somrarna. Det skulle gå mycket bättre om motorn var i lika bra form som cykeln.

  • Diskmaskinen är den bästa relationsräddaren sedan tvättmaskinen uppfanns.

  • Elgitarr äger jag en, och två aukustiska gitarrer. De har tyvärr stått ospelade väldigt länge nu, eftersom andra intressen har tagit vid.

  • Flensskogarna är jag uppväxt i, långt ute på landet.

  • Galaxy SII heter mobilen som oftast sitter klistrad i min högra hand, till sambons stora förtret. Här hanteras tradera, uppföljning av bloggen, läsa andras bloggar, jobbmail, spel, väckarklocka och mycket, mycket mer.

  • Hudvård är jag dålig på, det är ett blankt område på kartan. Jag försöker dock lära mig, det är bara det att jag inte är så...intresserad. Intresset kanske kommer i takt med att fler och fler rynkor visar sitt tryne.

  • Ideal är svåra att uppnå. Jag har lagt av med många intressen tidigare för att jag inte tycker att jag blir tillräckligt bra tillräckligt fort. Tystnar plötsligt bloggen en dag så kan det vara det som har hänt igen.

  • Jobbar gör jag om dagarna, ganska mycket och länge, så att jag ofta inte har tid för bloggen eller allt annat man vill hinna med.

  • Kontaktlinser är ett nödvändigt ont, utan dem skulle jag inte ta mig fram i samhället. Funderar sedan ett par år på en laseroperation men har inte fått ändan ur.

  • Labrador kallar Tobias mig för ibland. Äter allt jag kommer över, slår ner saker i golvet, fäller hår överallt...men är rätt mysig och kramgo. Tja, han har ju faktiskt en poäng. "Lakritsälskare" kom jag på först när det var för sent.

  • Musik var tidigare något som upptog mycket av min tid. Inte så mycket längre, men det kanske kommer tillbaka. Favoriterna finns i den hårdare skolan, t.ex. Rammstein.

  • Nagellack är en stor passion just nu, som ni har märkt i bloggen. En stor anledning är faktiskt att det är enkelt att fota - jag har inte lika stor lycka med bilder på sminkningar, så jag håller mig till lacken just nu.

  • Ofta i behov av att klippa mig. Lat som jag är blir det någon gång om året.

  • Powerbox började jag med på gymmet för ungefär ett år sedan och blev rejält biten. Jag och en kompis (hej Maria) gick till och med till en "riktig" klubb men kom av oss. I höst kör vi igen! Det är tyvärr en syssla som ger helt fantastiskt dåligt ihop med långa naglar.

  • Qatar airways flög jag och Tobias (se S :) med till Thailand nu i vintras. Två veckor av lugn och ro och värme, oerhört skönt!

  • Rabatt och Rea är två ord som är som ljuv musik för mina öron. Inte så mycket för att jag inte skulle kunna köpa produkterna till fullpris, men det är så mycket roligare med rea!

  • Sambon som det ofta pratas om heter Tobias, och vi har varit tillsammans i drygt tre år nu.

  • Tradera har blivit ett stamhak sista tiden. Många roliga paket kommer hem i brevlådan som följd.

  • Utveckling och implementering av mjukvara är mitt jobb, projektledare är titeln.

  • Vasastan är min nuvarande hemvist, efter att ha bott i Stockholms förorter ett antal år.

  • Webben upptar mycket av min tid, både på jobbet och på fritiden. System ska utvecklas och testas, bloggar ska skrivas och läsas. :)

  • X ingår i namnet på företaget jag jobbar på.

  • Ynglat av mig har jag inte gjort ännu, men jag försöker tillbringa mycket tid tillsammans med mina bästa vänners son, världens mysigaste lilla Elliot.

  • Zoya är ett lackmärke som jag ännu inte provat, men jag kan inte tänka mig att det dröjer så länge till innan bekantskap är stiftad.

  • Åtsittande är byxorna. Lyckades visst inte med beach 2012 heller, jag tror det är trettonde året i rad nu. :)

  • Ärlig är jag i nästan för hög grad ibland, jag har till och med svårt att säga saker som "Vad snygg du är i håret" utan att mena det.

  • Övrigt? Fråga gärna, och jag blir glad för kommentarer!
    Jag skickar inte denna award vidare, utan nöjer mig här eftersom jag tror att alla bloggar jag läser redan har kört detta nyligen.

China Glaze - Agro

Oj vilken bloggtystnad. Kort arbetsvecka i dagar räknat, men lång arbetsvecka räknat i antal timmar i förhållande till antal dagar. Därmed tystnaden i detta forum. Men jag kan glädja er med att naglarna har hunnit få en del uppmärksamhet under tiden, så det finns ett upparbetat lager med testade (och för den delen inköpta) lack som bara väntar på att få visa upp sig här i bloggen.

Den uppmärksamme läsaren vet redan att tisdagen innebar lilla julafton med många hämtade paket. I paketet från Nailsupplies fanns bl.a. ett par lack från China Glaze's Hunger Games-kollektion och först ut att visas är det murrigt skogsgröna lacket Agro.



Djupet och glansen i det här lacket påminner mig om Luscious Green från NYX, men ett par nyanser mörkare. Medan Luscious Green är lysande vårgrönt har Agro en mer djupt mörkgrön färg, som får mig att tänka på sensommar.



Jag har klagat mycket över för snabbtorkande och tjocka lack, och även det här är en smula för tjockt för mig. Nästa inköp blir definitivtnågot för att tunna ut lacken så att även jag, med min uppenbarligen långsamma lackteknik, kan hantera det. Det blir en del ränder, och jag var tvungen att ha precis rätt mängd lack på borsten för att inte vare sig få kala fläckar eller skapa vallar eftersom lacket torkar så snabbt att jag inte hinner få ut det ordentligt på nageln innan det stelnat.





Att lacket torkar snabbt är givetvis även en fördel, när man väl fått det på plats. Resultatet blir vackert, djupt och glänsande, och grönt är alltid en favorit på nagarna. Med andra ord kommer Agro definitivt att pryda naglarna igen inom en snar framtid.




Inköpsställe: http://www.nailsupplies.us/
Underlack: Trind Nail Repair Neutral
Nagellack: China Glaze - Agro
Topplack: Seche Vite

Paketfrossa

Kanske är det någon av er som skänkte mig en tröstande tanke när jag rapporterade om mitt försvunna paket för ett par dagar sedan? Jag ringde ICA, jag ringde ICA igen, jag ringde Postens paketservice, jag ringde brevbäraren (han heter Klas, förresten). Ingen kunde hjälpa till eller tala om varför de slarvat bort paketet. Så jag har deppat lite till och från i helgen, men inte kunnat göra något åt saken på ett par dagar p.g.a påskhelgen.

Så hade jag fått en annan avi idag (ja, en till) och var nere på ICA igen. Jag plockade fram båda avierna och innan jag ens hunnit börja förklara problematiken hade hon blippat in den bortkomna avin och var på väg för att hämta paketet! Hurra, det kom tillrätta!

Det hade kommit ett och annat traderapaket också, jag var tvungen att ta en bild på härligheten. :)



Det bortkomna, nu tillrättakomna, paketet innehöll beställningen från Nailsupplies med bl.a. Hunger Games-lacken! Så passande eftersom jag skulle lacka om ikväll. Bilder utlovas.



"Vilket ska jag ta först..."


IsaDora - Forest

Ni vet hur det är när man får ett visst lack på hjärnan och liksom inte kan bli av med det? Lite som Iron Maidens "Run to the Hills". Enda sättet att få det ur huvudet är att utsätta sig för det.

Därför handlar detta inlägg inte om ett klatschigt orange eller vårigt mintgrönt lack, utan om IsaDoras "Forest", från höstkollektionen 2011. Detta är ett ganska mörkt brunt lack, fullt med guldigt glitter. Jag blev kär vid första ögonkastet när det kom i höstas, men har inte målat med det sedan dess. Så man kan ju ändå tycka att det var på tiden.




Jag tycker verkligen att det här lacket är väldigt vackert - titta bara på flaskan ovan, man ser hur solen glittrar i en mörk skogstjärn. På naglarna blir det tyvärr lite mörkt, jag hade önskat att det var lite, lite ljusare så att guldet fick komma fram mer. Lacket har också en tendens att se svart ut i dåligt ljus, så ett par nyanser ljusare hade inte skadat. Men jag älskar det trots sina fel och brister.



Jag målade detta 20 minuter innan jag och sambon skulle iväg på middag, så jag var övertygad om att det skulle sluta i katastrof. Tänka sig att det gjorde det inte. Lackat är snabbtorkat och täcker på två lager, så med ytterligare hjälp av Seche Vite och en mycket försiktig påklädningsprocess när det var dags att ta på sig ytterkläder så var jag snygg om naglarna även när vi kom fram till middagen.



Eftersom det var brådis hann jag inte städa upp lackningsfadäserna, som synes ovan. Det nöts ju snabbt bort, men är inte så jättefint på närbilder på blogg kanske. Det är många som ogillar IsaDoras breda borste och tycker att den är svår att använda, men jag måste säga att jag tycker att den är helt OK. Jag tyckte faktiskt att Diors platta borste var svårare att hantera, kanske för att den även är rundad, medan IsaDoras är plattare.

Vackert ljus fick jag att fota i också, en genombra lackning helt enkelt!

Inköpsställe: Åhléns
Underlack: Trind Nail Repair Neutral
Nagellack: IsaDora - Forest
Topplack: Seche Vite

Bonus - sminkningen för kvällen, blått och brunt. Jag minns inte exakt allt jag använde, men den blå skuggan är en Cybershadow från MUS, den bruna och den vita är mineralskuggor från Elf.


OPI - Red My Fortune Cookie

Ett av de senaste traderainköpen är mitt första lack från OPI, nämligen "Red My Fortune Cookie". Som jag skrivit tidigare så har jag inte så många röda lack i samlingen, men som det känns just nu så skulle jag kunna klara mig med bara det här lacket utan att någonsin behöva skaffa något annat! Jag blev förälskad i det här lacket från första penseldraget helt enkelt.



I flaskan ser lacket ut att dra lite mot rosa, men väl på naglarna ser det snarare ut att ha en svagt gul ton, så det drar lite mot orange. Lite likt Mavalas "Orange Amazon" om jag inte minns fel, som snarare blev rött än orange när det väl var på naglarna. Formulan var fantastisk, lacket flöt ut över naglarna utan minsta motstånd och utan att vare sig torka för fort eller långsamt. Två lager har jag på bilderna, vilket gav i princip full täckning.




Jag gillade penseln också - en vanlig rund pensel som var precis lagom stor för mig. Så penseln i kombination med att lacket flöt så fint gav resultatet att jag inte hade några som helst problem att fixa till en snygg rundning inne mot nagelbanden, vilket är mitt vanligaste problem när jag lackar.




Nu till den brännande frågan - har alla OPI-lack samma härliga formula? Jag har redan ropat in ett till lack på Tradera, så jag kommer snart att ta reda på det.

Underlack: Trind Nail Repair Neutral
Nagellack: OPI - Red My Fortune Cookie
Topplack: Seche Vite

Men Glad påsk då.... :)

Som ett försök att hitta på något påskigt med naglarna tänkte jag göra en gul tipp ovanpå holomålningen från i fredags. Idén var bättre i mitt huvud märkte jag när jag satte igång, mitt gula lack från Gina kräver ett tjockt lager för att bli täckande, vilket bara ser konstigt ut ovanpå det tunna hololacket. Det ser ut som att jag doppat tumnageln i en färgburk. :)

Jag lyckades dessutom smeta ut lite gult på långfingernageln när jag skulle lägga överlacket, så katastrofen var ett faktum och alltsammans åkte av med en gång.

Här kommer ändå lite bilder, för holot är lika vackert som vanligt!






Make Up Store - Greta

Holofredag, utan sol. Vilken överraskning. :) Påskhelg innebär lite ledighet, så till slut har jag fått en möjlighet att faktiskt skaffa det där nya hololacket jag utlovat i flera veckor. Ett lack som jag gått och tittat på länge men inte tagit mig för att köpa är Greta, från Make Up Store - det silverfärgade lacket i deras holografiska serie. En sväng in på Kicks senare så blev till slut Greta en del av lacksamlingen och det tredje holot i ordningen.



Forumlan liknar det hos systerlacket Siw - tunnflytande, skirt, och skapar mängder av kala fläckar. På bilderna har jag fyra lager, och till och med på det sista, fjärde lagret, drog penseln med sig de undre lagren. Svårlackat med andra ord, men jag börjar åtminstone bli van vid det.



Som synes lyser det fortfarande igenom på några ställen trots de fyra lagren, så någon typ av underlag hade nog inte skadat. Cactus skrev ett suveränt bra inlägg för några dagar sedan om olika färger på baser och vilka olika effekter de får, rekommenderas varmt! Bilden ovan är som vanligt tagen under en spotlight i köket, eftersom solen inte ser ut att vilja komma fram idag. Vackert holomönster kan man alltid räkna med när det gäller Make Up Stores lack.



Sammanfattningsvis är jag nöjd med mitt inköp, och ska börja experimentera med olika färger på baslack!

Glad holofredag på er!

Sen födelsedagspresent

Jag har grymtat lite tidigare i bloggen om att det börjar råda akut plasbrist för skönhetsartiklarna som inhandlas i en något okontrollerad hastighet. Sambon har noterat detsamma och passar på att dela ut pikar så fort något åker i golvet. I helgen var vi till IKEA och jag stod och ryckte i Helmer-hurtsarna i ett par vändor, men...nej, de är inte vackra och de känns lite smäckiga ärligt talat. Vi åkte vidare till Jula och tittade på sortimentlådor, men jag höll också utkik efter den verktygsväska jag visste skulle finnas där. Den där finfina som ju verkar vara designad för att hantera nagellack än skruvmejslar. Och det blev en sådan, i form av en lite försenad födelsedagspresent från sambon! Yay vad fin den är!

Stängd:


Öppen, fylld med grejer:


Ena sidan:


Andra sidan:


Botten, med lacken:


Jag har försökt lägga ner allt som låg och skräpade runt om i lägenheten, och det får ju typ rum. Jag hade dock en tanke om att inte ställa ner nagelack som inte är provade och visade ännu, så det står fortfarande två glasskartonger med lack på ena armstödet till soffan. Jag får kanske hitta en annan lösning även för dem. :)

Väskan finns på Julas hemsida och i butik.


Var är mitt paket?!

Nu har det hänt, det som inte får hända: ett paket har kommit bort på posten! Avin trillade ner i brevlådan redan igår, och jag kunde inte vänta längre än att jag traskade iväg till postombudet omgående. Det KAN ju vara mina nagellack som kommit!

Väl där - "Nej vi har inte fått in ditt paket". VADÅ inte fått in, jag har ju avin! Paketen brukar alltid finnas på plats samma dag som avin kommer i lådan. Men ok ok, jag ringer imorgon och frågar.

D.v.s. idag. Tror ni att det kommit tillrätta? Nej! Min uppgift för morgondagen är alltså att ringa posten och börja spåra upp mitt förlorade paket. Det är inte ofta de klantar sig, Posten, så jag hoppas att det här går att lösa.


Dior - Rouge Garçonne

Efter att ha fallit tillbaka i den turkosa glitterfällan tog jag mig för att lacka om naglarna med Diors "Rouge Garçonne" som jag inte fick någon bild på sist. Det här är mitt urtjusiga födelsedagslack i mörkt oxblod, som andas glam och sofistikerad karriärist. :)



Jag skrev lite om penseln i mitt tidigare inlägg, den är platt, bred och rundad. Nu vid mitt andra försök begriper jag fortfarande inte hur man applicerat nagellack på fyrkantig nagel med rundad borste, det övergår mitt förstånd. Tips, någon? Jag har ganska breda tumnaglar, och basen är helt rak, jag tycker inte att det passar att lacka rundat i det fallet. Resultatet blir att basen blir alldeles "vågig" eftersom jag försökt peta mig till en rak linje med den runda penseln. Men, på de mindre naglarna gör den breda borsten återigen att det räcker med ett enda penseldrag för att lacka hela nageln, mycket praktiskt får jag säga!



Färgen är som sagt djupt oxblodsröd och ser närmare svart ut utan belysning. Bilden ovan är tagen på kvällen i köket, med ljus från köks-spottarna.



Även detta lack krympte upp över nagelkanten, som synes på bilden ovan. Jag måste ta reda på vad det beror på och hur man undviker det, det blir verkligen inte snyggt.



På bilden ovan ser man hur mörkt röd färgen är i mer dämpad belysning. För formula och övriga kommenterar om detta mitt kära och enda Dior-lack, se detta inlägg.

Underlack: Trind Nail Repair Neutral
Nagellack: Dior - "Rouge Garçonne"
Topplack: Seche Vite


Brite Bird - How can I resist you?

Detta var egentligen tänkt att publiceras i holofredags, men mina dagar blir sällan som jag har tänkt från början. Eftersom mina senaste nagellacksinköp fortfarande inte har innehållit något av holokaraktär tänkte jag att Brite Bird alltid är ett säkert kort som tål att visas även en fredag. Kvar av de två lacken jag köpte av Sanna och det som visas nedan är alltså "How can I resist you?".




Lacket har en turkos ton som inte riktigt framgår på bilderna och som jag inte heller såg på Sannas bilder när jag beställde lacket. Det är vackert, men jag hade föreställt mig ett riktigt klart, mörkt blått lack med glitter. Det här liknar mer något som jag redan har.




Formulan lämnar tyvärr lite att önska - jag har ju tidigare beklagat mig över en mängd lack som är väldigt tjocka, och även detta får jag sortera in i samma fack. Det är väldigt, väldigt tjockt och segt. Det täcker dock ganska bra, så med lite finess hade jag klarat mig med bara ett lager, det blev dock två för full täckning och för att få ett jämnt resultat. Lacket är så pass segt att det hamnar lite där det hamnar och det är svårt att göra något åt saken.

Att lacket är vackert är dock inget att snacka om! Djupt, glittrigt, en hint av turkos.

     

Om jag inte minns fel så lackade jag naglarna i torsdags, och även om jag slitit ned färgen längst fram på nageltipparna något så sitter resten av lacket fortfarande där det ska idag (söndag). Det har gått en flisa från ett pekfinger, men det är nog snarare en del av nageln som har flisat sig än att lacket har släppt.

Jag var såklart tvungen att göra något mer med detta, och eftersom lacket drar åt turkos så drog tankarna sig genast åt ett nytt lack som jag inte provat - LA Colors Color Craze "Treasure Island". Ett glitterlack med blått och grönt glitter i genomskinlig bas. Resultatet blev kanonfint - det glittrar som sällan tidigare på mina naglar just nu och det känns som att de här två lacken är som gjorda för varandra.






Inköpsställe: Brite Bird
Underlack: Trind Nail Repair Neutral
Nagellack: Brite Bird - "How can I resist you?"
Topplack: Seche Vite
Glitter: LA Colors Color Craze - "Treasure Island"

RSS 2.0