Bloglovin och limmade naglar

Tror ni att det här funkar? :)

Följ min blogg med Bloglovin

Förresten har jag nu limmat mina trasiga renoveringsnaglar för typ tredje gången, de bara går upp hela tiden. Snart får jag nog ge upp och klippa ner dem. :(

*Aj*


NYX - "Luscious Green" och Christy glitter

Eftersom målningen med Luscious Green gick sådär, så blev det snabbt tråkigt. Jag kom på att ett av de lack jag köpte i Thailand är ett grönt glitterlack - det måste givetvis testas. Grönt på grönt, what can possibly go wrong? "Christy" heter märket, men det finns inga numreringar eller namn på något av lacken, så vi får nöja oss med att kalla det för Grönt glitter.

Lacket är genomskinligt och fullt med grönt glitter samt små glitterstavar. Precis som övriga thailändska lack (och Seche Vite för den delen) luktar det spritpenna, alkoholbaserat således? Jag testade återigen att göra en glittergradient, men denna gång rakt mot nagelkanten. Det var fortfarande inte min bästa gren, men förr eller senare så ska det ta sig!Höger hand, med stympade renoveringsnaglar:Närbild:NYX - "Luscious Green"

Efter att ha tagit bort det rosa lacket frågade jag sambon vad jag ska ta för färg härnäst. "Grönt." blev svaret, och jag visste direkt vilket jag skulle välja! Mitt favorit-vårgröna lack är "Luscious Green" från NYX, ett sanslöst glödande grönt lack, som jag brukar sakna väldigt så snart jag tagit bort det.

När jag målade på det insåg jag dock ett par saker som jag glömt bort - det torkar fort, vilket för mig som är lite långsam innebär ett problem, eftersom lacket blir trådigt och segt innan jag lyckats få det att hamna där jag vill ha det. Det blir även en del ränder i lacket - kanske skulle jag målat på ett tredje lager, men jag hade en dålig målardag, så det var kanske lika bra att inte utmana ödet. :-)

Det lyser vackert i vanligt ljus......men färgen och glöden kommer verkligen fram i solljuset!Underlack: Depend Powerflex Nail Strengthener
Nagellack: NYX - "Luscious Green"
Topplack: Seche Vite

H&M - "City Pink"

Woho! Snyggrosa! Det är nog det enklaste sättet att beskriva H&M:s "City Pink", ett vårnytt lack från H&M. Jag köpte tre av de fyra nyheterna, missade "Pink Road", ett något mörkare rosa lack. Men det är inte för sent ännu, de finns fortfarande i butikerna! Kika gärna in hos Makeupoholic för att se samtliga lack.Från vänster till höger - City Pink, Green Street, Orange Lane.

Jag var ju som sagt väldigt imponerad av H&M:s "Blue my Mind", tyvärr lever inte riktigt City Pink upp till de höga förväntningarna. Jag upplevde det som mer svårarbetat - resultatet blev lite flammigt och lacket bildade vallar på naglarna, så det krävdes lite jobb för att få ett bra resultat. Jag hade två lager men hade behövt ett tredje lager för att få det helt täckade.

Nylackat, med blixt:Ett par dagar gammalt, i dagsljus:Underlack: Depend Optimal Start Baslack
Nagellack: H&M - City Pink
Topplack: Seche Vite

Det här var också det efterlängtade, första försöket med nya topplacket Seche Vite. Det är inget snack om att det torkar fort, och att glansen blir magnifik! Naglarna ser verkligen ut som om de är av glas! Men något som förbryllar mig väldigt är att det översta lacklagret verkar ha dragit ihop sig ovanpå det första lagret. Jag är helt säker på att jag inte lade på det andra lagret slarvigt, utan det verkar helt enkelt ha krympt ovanpå nageln. Det lär bli många fler experiment med Seche Vite, så jag vet ännu inte om det alltid blir så, eller om det beror på billigt lack? Är det någon om har erfarenhet och är villig att dela med sig - lämna gärna en kommentar!

Nödnaglar

En hektisk arbetsvecka är slut, och jag får koppla av med att jobba med mer lägenhetsrenovering. Med detta i åtanke ursäktar jag den gångna veckans bloggtystnad.

Renoveringen höll på till sent i söndags kväll, så efter att ha försökt rädda det som var kvar av naglarna efter allt slipande och målande, drog jag till med en nödmanikyr. Jag har en tendens att försöka fixa naglarna liite för sent på kvällen, vilket slutar med att jag sedan sabbar jag alltsammans under natten, så jag ville göra något enkelt som jag kunde förstöra utan att det gjorde något. Fingrarna rörde sig mot "City pink", ett H&M-lack från deras vårnyheter, men ändrade sedan kurs och fattade tag i ett lack jag köpte på Tradera för några veckor sedan i ett paket om 11 nagellack.

"Anne & Florio" heter märket, och färgen verkar heta "J22" kort och gott. Det verkar vara ett thailändskt märke som antagligen inte kostar många kronor, men som är ganska trevligt med tanke på priset. Jag köpte ett antal lack när jag var i Thailand i januari, och detta verkar väldigt likt de jag köpte i formulan trots att de är olika märken. Kanske kommer allt från samma fabrik? :) I paketet fick jag detta, som är ett skirt, guldglittrigt lack, samt ett ljust rosa av samma märke. Jag hann med två lager, men lacket skulle nog behöva minst fyra lager för att bli täckande.

Som ni ser kunde jag inte motstå frestelsen att göra något mer, så det blev en liten påhälsning av China Glazes "Tinsel Town", vilket jag också fick hem för några veckor sedan, men har väntat med att prova.


Helgens sysslor

Både lördag och söndag helgen som gick var bokad för garderobsrenovering. En sak har jag kommit underfund med under alla renoveringssvängar, att det som är döden för naglar och händer är....slipdamm. Usch!! Fingrar och händer bara torkar ihop och spricker sönder och naglarna likaså.

Helgens renovering var egentligen en nystart på ett pågående projekt, men det innebar ändå en del tilläggsspackling och -slipning:
Så när jag sysslade med t.ex sådant här:Tyckte händerna såhär:


Det slutade med att flera av naglarna skivade sig, trots att jag varit duktig och smetat på ett par lager nagelstärkare.

När man jobbat hårt hela helgen är det trevlig med en belöning - sambon åkte iväg till Vetekatten en sväng, så senare på kvällen blev det ett House-avsnitt, semla och varm choklad! Mums.


Senaste inköpen

I fredags passade jag på att smita in på H&M och Kicks på lunchen, för att...ja, ni vet, kolla läget. Jag var så himla imponerad av H&M:s "Blue my Mind" - jag tog bort det först igår, och då hade lacket suttit i 10 dagar! Och först på den nionde dagen lossnade det en flisa, vilket jag skyller på mina just nu torra naglar som har en tendens att dela på sig. Och inne på H&M fanns det en rea-korg.

Två nya lack alltså - ett mörkt grönt med namnet "Moody Model" och ett ljusare turkost lack som lystrar till namnet "U Must Have This". Och det måste jag såklart.

U Must Have This - på bilderna ser lacket mest ljusblått ut, det var väldigt svårt att fånga det turkosa i det. Ni får gå och titta på det i butiken själva, helt enkelt.Moody Model - det var lite lättare att fånga färgen på det här lacket, men bilden visar inte riktigt hur...mörkt havsgrönt lacket är. Det har lite mer blått i sig än vad det ser ut nedan.Jag hade tänkt klicka hem ett Seche Vite på nätet, men när jag ändå var på Kicks så blev det ett sådant också. Ni har väl inte missat att det är nedsatt just nu till 99 kr? Det blir första gången jag provar detta, hittills har jag använt mig av Depends topplack "Quick Dry&Shine", ur den lite dyrare Depend-serien. Seche Vite anses av många vara det absolut bästa topplacket på marknaden, så jag ser med spänning fram emot första testet.


Mist Stockholm - "Sun City"

Här kommer ett av mina allra första Tradera-köp - en skugga från Mist Stockholm. Jag kan inte säga att jag har så bra koll på Mist Stockholm som märke, men jag har hört en del gott om dem och jag har förstått att de även driver en Makeupskola. Titta in på http://www.miststockholm.com/, de har produkterna i sin webbshop.

Jag köpte den här skuggan för 10 kr + frakt, vilket känns som ett riktigt fynd! Det är en orange-brun melerad skugga med mörkare partier, och den gör sitt jobb. Den känns något torr att applicera, men sitter ganska bra och ger fin färg. Min sambo och jag var i Thailand i januari och när jag kom hem använde jag den här skuggan i en hel del i sminkningar som gick i neutrala jordtoner - det kändes konstigt att använda för starka färger när jag redan hade så mycket färg i ansiktet, om ni förstår vad jag menar.

Tyvärr tappade jag den i golvet bland det första jag gjorde, så det gick några flisor i kanterna. :( Klumpigt!!!
Här har det gått flisor


H&M - "Blue my Mind" + glitter

Långa dagar på jobbet gör att det inte blir så mycket tid över till annat, t.ex. att göra om naglarna. Alltså förlänger man tålamodet med den nuvarande färgen med ett par dagar till, genom att lägga på lite glitterlack. Här har jag lagt elf:s "Golden Godess" samt NYX "Under the Moon" och dessutom gjort mitt första försök någonsin att skapa en gradient. Det gick väl sådär, men jag blev ändå ganska nöjd med resultatet!Closeup:


Lack och underlack: Se tidigare inlägg
Glitterlack: E.l.f. - "Golden Goddess", NYX - "Under the Moon"

E.l.f. - "Mango Madness"

Nu över till ett lack från det märke som faktiskt fick mig att börja snöa in mer på smink - elf. Jag hade det här lacket i förra veckan - en färg som på hemsidan ser ut som korall men med ett litet lockande stick av rosa. Jag har funderat på att köpa det här lacket i flera månader, men har alltid prioriterat något annat.För några veckor sedan klickade jag i alla fall hem det, och blev först lite besviken. När jag då till slut stod med lackflaskan i handen ser det på något vis lite dass-rosa ut och det har förlorat något av lystern och korallen från bilden på elfs hemsida.

Sedan hände det dock något när jag väl målade naglarna - resultat drog plötsligt mer åt orange och korall. Jag kände mig ganska nöjd och framför allt gav detta en riktig energikick och vårkänsla! Under den tid jag hade det på mig spelade det inte så stor roll att det gick ner mot -15 grader utomhus - det kändes fortfarande mer som april än februari så fort jag fick en skymt av mina pigga naglar.

Något annat som jag blev varse är att det här lacket ser väldigt annorlunda ut i olika ljus. Det har växlat mellan orange, korall, neonorange, rosa och neonrosa beroende på tid på dagen och belysning. Inte alls tokigt, och jag kommer definitivt att bära det igen! Tyvärr tar lacken från elf rätt lång tid på sig att torka, så jag lyckades såklart sabba några av naglarna. Att jag aldrig lär mig. Jag såg att Kicks har specialpris på Seche Vite topplack - 99 kr istället för 129 kr. Funderar på att slå till!

Underlack: Depend Optimal Start Baslack
Lack: E.l.f. Mango Madness
Topplack: Depend Quick Dry&Shine Topplack

(Lite lätt torra nagelband - det blir till att ta fram nageloljan:)

Smink goes on, smink goes off

Ett av de senaste inköpen - ny Cleansing milk från L'Oréal. Jag har inte provat så många olika metoder för sminkborttagning, eftersom jag tycker att rengöringsmjölk fungerar så himla bra. Den "kommer åt så bra i alla vinklar och vrår" (om det är någon som är gammal nog att komma ihåg den TV-reklamen) och lämnar inga sminkrester, vilket jag oftast tycker att det blir när jag användar cleanser.

L'Oréals cleansing milk är dessutom snäll mot ögonen och har aldrig svidit, vilket jag hade problem med när jag provade en annan sort (kan det ha varit Åhléns egen?). Det enda negativa är att den ibland gör att jag ser suddigt en stund, men det rättar till sig inom några minuter. Det känns ungefär som att den lägger sig om en hinna framför ögat. Fungerar bra gör den i alla fall, och nu har jag fyllt på med en ny flaska.

Inköpsställe - City gross, pris c:a 57 kr. Tror den kostar uppåt 70-80 på Åhléns i vanliga fall, men de brukar ofta ha rea på L'Oréal.

Vilka är era favoriter för rengöring och sminkborttagning?

Kass bild, sorry.


H&M - "Blue my Mind"

Jag har inte provat lack från H&M tidigare, men har hört (läst) en hel del positivt om dem. One Inch Nails och My Nail Polish Online har precis bloggat om det, så när jag hittade det på H&M i Solna på lunchen i veckan, dessutom till nedsatt pris, så var det bara att slå till.

Jag inser att jag har lång väg kvar när det gäller att ta snygga bilder, kör med mobilkameran alt. kompakt digitalkamera, men jag tror ändå att det framgår hur klarblå färgen är! Dessutom var det riktigt lätt att jobba med - jag har två lager på naglarna men det hade antagligen räckt med ett flödigt lager.

Underlack - Depend Powerflex nagelstärkare
Topplack - Depend Quick Dry&Shine Topplack


Tradera-räd

10 skuggor från Mist Stockholm ropades in inatt! Finfina färger, det ska bli skoj att testa dem. Jag har en skugga från Mist Stockholm sedan tidigare och har varit nyfiken på att prova fler, så ett paket med 10 skuggor i olika färger var såklart svårt att motstå.

Såhär skriver de på sin hemsida:


"MIST STOCKHOLM is a professional line of make-up and cosmetics serving make up artists and cosmetologist all over the world. The company's headquarter is in Stockholm, Sweden. The Mist team is dedicated to the special needs that the make up artists have for a high quality and long lasting products. Make up artists continuously work with different manufactures developing new products and equipments. With the experience of 20 years working as a make up artist, Shaul Moalem, the company’s president understands to its best the need of qualified professional make-up artists working in the entertainment and fashion industry. A range of more than 400 items covers almost every need any professional make-up artist in the field of beauty may have."


Mest på skoj...

Välkommen till första inlägget!

Efter att ha lagt för mycket tid på att läsa skönhetsbloggar, köpt mängder av smink och samlat på mig för många nagellack inser jag att det inte längre finns någon som är intresserad av att lyssna på mina svador om mina senaste fynd. Inte sambon, inte brorsan (som ju faktiskt var den som introducerade mig till Tradera, så jag tycker att han får skylla sig lite själv) och inte kollegorna på jobbet.

Så vad göra?

Jo, man försöker hitta ett bra forum. Du som läser detta är med största sannolikhet en kompis, eller möjligen en kompis kompis - förhoppningsvis åtminstone någon som kan ha en litet intresse av sådant som har med makeup att göra. Kanske intresse av att lära, eller lära ut - för jag är en ren amatör på området. Men med ett rasande begär av att skaffa färgsprakande saker som glittrar vackert.

Så - vi kan väl hjälpa varandra lite, OK?


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0