Jobb, jobb å jobb (och så lite Dior Rouge Garçonne)

Ekorrhjulet snurrar, upp tidigt, hem sent. Ingen tid eller ork för sminkutsvävningar och det är inget dagsljus kvar när det väl finns möjlighet att ta några bilder. Det råder bloggstiltje med andra ord.

Trots att ni inte kan se det så bär jag födelsedagslacket, Dior Rouge Garçonne på naglarna just nu. Jag har inga bilder ännu, men kan dela med mig av en liten teaser åtminstone!Pensel - rundad, styv, platt. Kräver lite träning när man inte är van, men på vissa naglar är den i princip självmålande - ett enda penseldrag räckte för att täcka några av naglarna.

Formula - ganska tunn, flödig, täckande. Två lager är tillräckligt förutom på en nagel där jag missade lite, det var inte lackets fel.

Torktid - ganska snabb, man får inte tveka för länge!

Så fort jag har ett såhär mörkt lack märker jag hur mycket jag måste slita på nageltipparna - jag lackade detta igår kväll och lacket på nageltipparna är redan nedslitet. För mycket knappande på datorn helt enkelt.

Det får bli en omlackning och sedan bilder, för resultatet är riktigt snyggt!

OPI - Tysk Höstkollektion

OPI har drag under galoscherna - förutom Spiderman-kollektionen som nyss setts på alla bloggar runt omkring (titta t.ex. här, här eller här) så avslöjas nu hur höstkollektionen ser ut. Liiite för tidigt för mig som idag skymtade vårens första syrénknoppar, men det gäller ju att vara ute  tid.

Kollektionen har denna gång flyttat sig österut från Holland och har alltså genomgående tyska namn. Alla som känner mig vet ju att mitt hjärta alltid klappar lite snabbare när saker är på tyska, så jag kan inte låta bli att gilla detta bara därför.Övre raden från vänster: My Very First Knockwurst, Don't Pretzel My Buttons, Berlin There Done That, Dont Talk Bach to Me, Nein! Nein! Nein! OK Fine!, Schnapps Out of It

Undre raden från vänster: Suzi & The 7 Dusseldorfs, Every Month is Oktoberfest, Unfor-greta-bly Blue, Deutche You Want Me Baby, Danke-Shiny Red, German-icure på OPI

Ärligt talat så är det inte direkt något lack som fångar mitt hjärta även om namnen är supercharmiga. Det som lockar mest är nog det orange "Deutche You Want Me Baby", eftersom jag ju faktiskt fortfarande är inställd på vår och vårfärger. Nå, det ska bli kul att se swatches på dessa, kanske är det något lack som överraskar?


H&M - U Must Have This + glitter

En del av planen med att lägga "U Must Have This" var att pynta vidare på något sätt. Tankarna rörde sig osökt mot den glittergradient jag tidigare gjorde med "Blue my Mind" och gillade, så jag ville göra något liknande.

Jag tog i lite mer den här gången, plockade fram svamp och lack och drog på med, i tur och ordning:
NYX - Sea of Cortz
NYX - Under the Moon
Gina Tricot - Silver

Det känns som att jag glömt något lack, men jag tror att det var allt. Sedan ett lager Seche Vite ovanpå. Och här är resultatet:

Det jag först associerade till när jag lagt på det första, lite gröna lagret, var ett havslandskap med sjögräs som svajade. Det blev också den tanke som levt kvar även efteråt - ser ni hur det bubblar och hur alger och sjögräs svajar omkring? ;)

När det var dags för andra handen blev det lite annorlunda igen - istället för NYX-lacken blev det China Glaze som fick stå för glittret genom "Tinsel Town" från senaste julkollektionen. Det innebar att ena handen har ljust glitter medan den andra handen har gått över till den mörka sidan.
Försöken att fånga båda händerna på samma bild var många, och det var inte direkt det lättaste att få en bra bild. Här kommer några försök:
Innan jag började tänkte jag att det här skulle vara ytterligare en av de där manikyrerna som åker av direkt, men jag gillar det! Det får stanna.

H&M - U Must have This, eller "Jakten på det ultimata teal-lacket"

Som ni kanske har märkt så finns det en viss dragning åt blå lack här på bloggen. Tidigare har jag t.ex. rapporterat att LA Colors "Radiation" inte gjorde något större intryck, och en hel del blå och turkosa lack har köpts in de senaste månaderna. Allt detta är del av den stora Jakten på det ultimata teal-lacket. Jag visste inte att det var just detta jag höll på med, men insikten kom till mig i några korta inlägg med Agneta på My Nail Mania häromdagen.

Jag har sedan tidigare en turkos favorit i IsaDoras "Dazzling Ocean". Det lacket har verkligen samma härligt blågröna färg som solvarmt medelhav eller klorstinn hotellpool och jag brukar ta med lacket på semestern, för att kunna stå och jämföra och beundra naglarna mot vattnet. Men som jag skrev till Agneta så fungerar den bäst på just solsemestern, det är inget jag går omkring med på naglarna hemma. Jakten pågår alltså.

Jag hade egentligen tänkt prova min födelsedagspresent i helgen, men allt detta teal-prat gjorde mig sugen på turkos och jag kom på att jag hade ett jättefint oprovat lack från H&M - "U Must Have This", som jag köpte på rea för någon månad sedan. Som jag skrev så framträder inte det turkosa riktigt på bilderna, utan det ser mer ljusblått ut. Det har dock ett litet grönt stick i sig, så för mig faller det absolut in i det turkosa facket.

Lacket var ganska lätt att lägga på, det var skönt att få lacka med ett lite tunnare lack efter alla klumpiga historier den senaste tiden. Det var inte riktigt lika sammetslent perfekt som jag minns "Blue my Mind", men helt klart ett bra lack. Två lager har jag på bilderna och det täckte bra. Torktiden lämnar dock lite att önska - efter att ha väntat en bra stund var det fortfarande mjukt nog att få märken för minsta lilla. Jag använde inget topplack eftersom jag återigen planerade att jobba vidare med lite extra utsmyckning och det bidrog såklart till att göra manikyren mer sårbar."U Must Have This" är ganska straight forward - inget skimmer, glitter eller djup, bara turkost raka rör. Det här är därför inte det ultimata teal-lacket, men det är en trevlig bekantskap som jag kan tänka mig att hänga med då och då tills dess att jag hittar det.

Har du redan hittat dina drömmars teal-lack? Berätta gärna vilket det är!

Inköpsställe: H&M
Underlack: Depend Powerflex Nail Strengthener
Nagellack: H&M - "U Must Have This"
Topplack: Nej


Elf - Metal Madness & Gina Tricot - Viva Glam

Nu kommer då det verkliga syftet med lackningen med Metal Madness - att lägga ett lager Viva Glam ovanpå. Min tanke var att få ett skimrande lager Viva Glam över en svart bas. Det jag inte hade räknat med var att Viva Glam var så pass täckande på egen hand - ett lager över Metal Madness gjorde att det svarta nästan försvann. Basen gav givetvis ett extra djup och en bakgrundssvärta till glittret, men jag hade tänkt att glittret skulle vara något glesare.

Här kommer en bildspam, för även om jag inte blev jätteförtjust i hur det såg ut på naglarna, så blev bilderna väldigt fina. :)


På bilderna är det alltså två lager Metal Madness och endast ett lager Viva Glam. Det skiftar vackert i olika vinklar, även om det från vissa håll snarare ser ut som att jag missat att måla en viss del av nageln, eftersom det svarta tittar fram. Tittar man från sidan är det dock lika guldigt och fint som ovanifrån.

Som synes ser det nästan svart ut i visst ljust, medan det nästan ser ut som guldfolie i annat ljus. Jag lär prova Viva Glam i fler sammanhang, det ger fina bilder! :) Eller vad säger ni? Finast ensamt, som på Pamsans bilder, eller tillsammans med ett annat lack?

Elf - Metal Madness

Jag tänkte experimentera lite med Gina Tricots "Viva Glam" som layeringlack och ville ha ett mörkt lack som bas. Jag äger inget lack som är helt svart, men jag tänkte att detta skulle duga - Metal Madness från Elf. Jag har haft lacket ett tag men har inte provat det, så jag tar tillfället i akt att visa även detta!

Jag blev förvånad när jag först fick hem paketet - på hemsidan ser det ut att vara ett mörkgrått glitterlack, men i själva verket är det vackert svart med glitter i regnbågens färger, mycket likt IsaDoras Black Galaxy, som det pratades så mycket om i höstas.

Bild från Elf:s hemsida:På riktigt, under en lampa:Jag vet inte om Elf har olika penslar till sina lack - vissa verkar vara smalare och lite styvare, medan andra verkar bredare/tjockare och mjukare. Det här lacket kom med en väldigt tjock och mjuk pensel, vilket jag inte alls gillade. Formulan var också väldigt tjock, bland det tyngsta jag varit med om, så summa summarum blev det hela en väldigt kladdigt historia. Ett riktigt tjockt lager lack hade kanske räckt, men på bilderna har jag två lager.
Det är svårt att fånga glittret på bild och samtidigt få en skarp bild, men jag lyckades åtminstone få med lite glitter på bilden ovan! Den här manikyren var ju bara en bonus eftersom jag tänkte lägga på Viva Glam ovanpå, men jag undrar om jag inte borde ha stannat här - det är ju riktigt vackert när man väl fått det på plats. Jag har funderat på om det är möjlig att späda ut det en smula för att få det mer lätthanterligt, det lockar liksom inte att använda det igen, eftersom appliceringen var så jobbig.

Bonusbild som är ur fokus, för att fånga färgerna i glittret.Inköpsställe: E.l.f.
Underlack: Depend Powerflex Nail Strengthener
Nagellack: Elf - Metal Madness
Topplack: Nej


Lek från sjukstugan

De gula naglarna började bli tråkiga och jag satt dessutom hemma i soffan sjuk och uttråkad. Alltså - fram med lite tejp och nagellack i olika fäger och försöka hitta på något roligt. Det mesta blev tyvärr bara skräp, men några försök blev åtminstone...tja, originella? Bland annat blev det en (vad jag kallar) Star trek-inspirerad tumnagel, ett mönster som inte var alltför svårt att göra och som blev rätt roligt. Utöver det blev ett försök med svart ju inget annat än AIK-färgerna och sist någon sorts...triangel. Ärtligt talat har jag ingen aning om vad det ska föreställa. :)

Basen för samtliga bilder är Gina Tricot - Aspen Gold. Jag har inte lagt något ytterligare topplack eftersom planen var att göra om alla naglar efter att jag lekt klart.

Star trek
L.A. Girl Metal - Gold PlatedAIK
Isa Dora - Black Galaxy
Space triangle
Make up Store - Maria
NYX - Under the Moon


Gina Tricot - Aspen Gold

Först ut att testas av den andra batchen Gina Tricot-lack blev det påskgula Aspen Gold. Lite i förväg kan man tycka, men detta var det lack som lockade mest vid tidpunkten. I förra inlägget menade jag att Aspen Gold är lite mattare gul än vad den såg ut på bilderna, men efter att ha målat med den så tar jag tillbaka. Även om det ser skumbanangult ut i flaskan så blir resultatet riktigt guldigt påskgult!
Jag var tyvärr inte lika imponerad av det här lacket som av det tidigare Lilac Me. Formulan var väldgt tjock, ännu tjockare än Lilac Me, så det var väldigt svårmålat. Det täcker hyggligt, om jag inte tar fel så är det två lager på bilderna, men eftersom det är tjockt och segt är det svårt att få ett bra resultat. Som ni ser på bilderna har det även krympt ihop vid tipparna. Jag undrar fortfarande vad det beror på, jag hade inte varit med om det tidigare innan jag provade Seche Vite. Är de överlacket som är boven, eller är det bara ett sammanträffande?
Färgen är åtminstone fin, även om sambon menade att den gula färgen framhävde mina röda, torra och spruckna fingrar. Dessutom råkade jag ta för mycket topplack, som på vissa ställen har geggat ut sig mot nagelbanden så att det ser extra sprucket ut. En del av planen med att visa vårfärger är att jag hoppas att det hjälper till att mana fram lite riktig vår, så att händer och naglar snart får återhämta sig efter vintern!

Sammanfattningsvis så var det här lacket alltså inte någon jättehit, men jag kommer säkert ge det ett nytt försök till påskhelgen.

Inköpsställe: Gina Tricot
Underlack: Depend Powerflex Nail Strengthener
Nagellack: Gina Tricot - Aspen Gold
Topplack: Seche Vite

HostofredagUrk. Jag är hemma sjuk sedan i onsdags - har fått en elak förkylning som nu har tagit sig ner i lungorna, så jag har hostat mig igenom morgonen. Däremellan springer jag till badrummet för att smörja in näsa och läppar med idominsalva för att de inte ska trilla av i stora hudsjok. Hittills har det fungerat helt och hållet otillfredsställande.

Jag känner mig ändå lite piggare idag och tänkte försöka med lite andra inlägg, men något holo blir det tyvärr inte. Steg 1 denna vecka var ju till att börja med att skaffa ett nytt hololack eftersom jag redan visat de två jag äger, men planen för veckan gick käpprätt.

Holofredag utgår därför denna vecka och återkommer igen nästa vecka.

Fler inköp från Gina TricotPamsan tipsade nyligen om ett av Gina Tricots nya lack "Viva Glam" och eftersom jag föll pladask för deras syrénlila "Lilac Me", så tog jag en räd i Solna Centrum på lunchen i förra veckan. När jag köpte den första omgången lack låg alla godbitarna huller om buller i en låda vid disken, men i butiken i Solna finns det ett eget ställ för sminket och där fanns även skuggor och läppglans. Hade lite brådis och hann inte spana in alltsammans, utan fick nöja mig med det jag var där för - lacken! Förra inköpet gick i färgerna lila och silver, så det här inköpet fick gå i gula färger!Från vänster: 68 Pretty Sweet, 17 Aspen Gold, 66 Viva Glam

Hehe, inser när jag tittar på bilden nu att det gula lacken skulle ha legat åt andra hållet. Nåja. :D

Pretty Sweet är ett orange lack i en färg som drar åt beige, eller rosa... den är lite "fadd" för att vara orange, men det nog också därför jag köpte det - tänkte att det blir en fin vårfärg som faktiskt inte är knallorange.

Aspen Gold är inte riktigt så knalligt gul som det ser ut på bilden, utan även den är något mattare, mer åt skumbanan än neongult. Gult är hett i vår och det här ser ut att kunna vara riktigt, riktigt fint!

Viva Glam är redan visad av Pamsan, så den vet vi ju hur den ser ut. (Åh ja, tro inte att det betyder att jag inte tänker visa den också, så lätt ska vi inte göra det för oss!) Och eftersom jag ändå behövde det här lacket så fick de andra följa med.

Ur väntans tider

Som jag skrivit tidigare på bloggen har det varit många paketleveranser under en tid. Julafton varje dag, vad kan vara bättre? Tja till att börja med måste jag på riktigt börja fundera över en vettig förvaring för alla skönheterna, nuvarande lösning (d.v.s att försöka ställa allt på lediga platser runt om i lägenheten) är ohållbar, vilket visat sig i att jag lyckats ha sönder bl.a. en Mist Stockholm-skugga när den åkte i backen. :-( Mycket irriterande och klantigt.

Men, åter till det roliga - jag gjorde en beställning från Sleek för en tid sedan efter att ha läst mycket om deras palett Acid. De hade då 50 % på frakten (något som verkar vara återkommande?), så jag passade på att beställa. I vanlig ordning började jag även plocka på mig andra saker vid utcheckningen - ett nagellack, en kajalpenna o.s.v. men sedan tog jag mitt förnuft till fånga och beställde, efter lite diskussion med mig själv, istället en till ögonskuggpalett. Ibland får man vara stolt över de små sakerna här i livet!

I paketet som anlände någon vecka senare fanns alltså följande:


Från vänster:
Me Myself & Eye
Molten Metal - Steel and Ash
Acid I-Divine Palette


Me Myself & Eye


Swathches:


Övre raden: Barry White, Black Box, Salt 'n' Peppermint, Simpy Red, Pink Beret, Primal Green
Undre raden: Fade to Grey, Blue Monday, Supernova, Chris De Burgundy, Lilac Allen, Golden Silvers

Den här paletten har jag använt en hel del sedan jag köpte den! Först det negativa - jag är en smula besviken på de ljusa färgerna i paletten. Som det syns på bilden så är Barry White, Pink Beret och Golden Silvers svåra att få bra färg i, trots att jag jobbar och jobbar med dem. Men - resten av färgerna är riktigt fina! En favorit är Chris De Burgundy (mörkt röd) som jag använt mycket och är riktigt fin t.ex. tillsammans med Supernova (rosa-beige). Jag har också använt Fade to Grey och Lilac Allen tillsammans - lila och silver kändes rätt tillsammans med de "tejpade" naglarna från förra veckan. :)

Molten Metal - Steel and Ash


Den här raringen gick inte att motstå. Smält metall på ögonen? Hell yeah! Jag har inte använt denna ännu, men har swatchat den nedan. Skuggorna är väldigt, väldigt krämiga och det känns som att den kommer att behöva fixeras med skugga för att sitta kvar och inte vecka sig alltför mycket.Den sista paletten, anledningen till at jag gjorde hela beställningen, ligger fortfarande och lurar i sin kartong, oöppnad och oswatchad. Det beror framför allt på att färgerna kanske inte riktigt passar att använda på jobbet och då har det inte blivit av. Men det kommer garanterat fler rapporter och sminkningar framöver!

Födelsedagspresenter!

Igår var det födelsedagshäng med fika och sedan middag, med ett gäng trevliga människor. Vännerna har fattat galoppen, jag fick två jättefina nagelrelaterade presenter! Först ut var Diors Rouge Garçonne - ett riktigt mörkt, oxblodsrött nagellack. Fina, fina vännerna hade till och med tittat igenom bloggen för att se vad, om något, som möjligen skulle kunna fattas i samlingen, och kom fram till att de inte sett skymten av något rött lack. Helt rätt, rött är underrepresenterat, så det är roligt att äga ett som dessutom är riktigt flärdfullt!
Nästa nagelrelaterade present är en nagelförlängning! Jag har inte provat förlängning tidigare, så det ska bli riktigt spännande. Jag får dock försöka tajma in det under någon period när jag inte ska träna så mycket - jag slår vad om att förlängda naglar inte går ihop med boxning.

Återigen - tusen tack!! 


Make up Store - Siw, eller "Oj vilken sen holofredag"

Naglarna målades redan i torsdags, som förberedelse för holofredag, men det var först i lördags jag fick möjlighet att ta bilder och först idag söndag som jag har möjlighet att faktiskt lägga upp dem. Fredagen gav jobb från tidig morgon till sen kväll och när jag väl kom hem var jag för slut för att orka göra något alls. Lördag innebar städning och sedan födelsedagsmingel hela dagen. Mycket trevligt, tack till alla som kom förbi!

Min samling hololack är begränsad till två stycken - dels Brite Birds "Frankly My Dear" som jag visade förra fredagen, och dels klassikern - Make up Stores "Siw". Valet av lack för holofredagen var alltså enkelt - Siw it is!Det här lacket är riktigt svårmålat. Det är snarare regel än undantag att det andra penseldraget plockar med sig allt man gjorde i det första. Man får vara väldigt snabb och lätt på handen och dessutom ha en portion flyt för att undvika kala fläckar och sedan krävs en rejäl portion tålamod för att lyckas få det jämnt över alla naglar. Tre lager blev det denna gång vilket gav en bra täckning. På något ställe hade det inte direkt skadat med ett fjärde, men en snabb riskbedömning gjorde klart att det var bäst att stanna på tre lager.De senaste veckorna har varit katastrof för holofredag, då det har varit mulet och disigt varje gång helgen närmar sig. Bilderna är alltså tagna i köket under en spotlight för att få fram den holografiska effekten. Mycket tjusigt blir det, nu önskar vi oss bara lite sol till nästa fredag! Frågan är vad bloggen ska bjuda på då, eftersom detta var det andra och sista holografiska lacket i samlingen.


Inköpsställe: Make up Store
Underlack: Depend Powerflex Nail Strengthener
Nagellack: Make up Store - Siow
Topplack: Seche Vite

MIYO - nu på eleven.se

Nya budget-sminkmärket MIYO har lanserats under mars, och på deras facebooksida har man kunnat följa märkets frammarsch i butiker i Sveriges alla hörn. Här kan man även titta närmare på swatches, produkter, länkar till recensioner mm. Ännu så länge finns de inte hos någon riksomfattande kedja (även om de har siktats på enstaka ICA Maxi), men idag kom nyheten att nätjätten eleven.se har tagit in och kommer att sälja MIYO!

Roligt, eftersom det innebär att märket är tillgängligt för alla.

Jag väntar dock fortfarande på besked om butiker i Stockholm som kommer att ta in märket, eftersom jag ännu inte fått känna och klämma på någon produkt och gärna vill kika lite innan köp. :)

Om märket - MIYO är anpassat för en ung och trendig marknad och vill erbjuda kvalitet till ett konkurrenskraftigt pris. Fokus är på färg och trend.


Gina Tricot - SilverLacken jag köpte i söndags var så himla snygga ihop att jag var tvungen att testa dem tillsammans. Jag hade redan Lilac Me på naglarna, och blev sugen på att göra något med Silver-lacket. Något jag inte provat tidigare är att använda tejp för att skapa mönster, så jag testade enklast möjliga - att göra halva nageln i annan färg. En diagonal tejpbit över varje nagel och succen är ett faktum. ;-)

Lacket var lätt att måla med och täckte som synes tillräckligt bra på ett lager, är det ligger över ett annat lack. Jag har dock inte provat silverlacket separat, så jag vet inte hur det klarar sig på egen hand. Manikyren är knappa två dagar gammal på bilden, och har hunnit bli lite slitet på sina ställen.

Det är ett lager Silver över Lilac Me och sedan Seche Vite över.
L.A. Colors - Radiation

Det har varit hektiska pakethämtardagar de senaste två veckorna, och innehållet ur ett stort paket från Cherry Culture har legat utspritt över vardagsrumsbordet och halva soffan under veckan som gått. Det första jag gjorde efter att jag hämtat paketet och spritt ut allt innehåll var att testa ett av lacken - Radiation, från LA Colors.

I flaskan ser lacket nästan duokromt ut, ett ganska mörkt turkost skimmerlack som skiftar i silver.På naglarna blir det tyvärr lite annorlunda. Efter tre lager var det fortfarande inte helt täckande, så på bilderna är det fyra lager lack. Det ser "tjockt" ut på något sätt utan att få ett riktigt djupt, och jag saknar skiftningen som fanns i flaskan.
Som vanligt lyckas jag också sabba någonting - jag skrapade i princip av hela lillfingernageln mot datorn (woho), så det var kaos och nagellack överallt. Jag orkade och hann inte göra om, så jag fyllde i hålet hjälpligt och satte sedan på en nageldekoration för att släta över det värsta. :) Jösses, jag förstår inte hur ni andra gör för att lyckas hålla naglarna snygga efter lackning!Dels hade jag alltså för bråttom och slarvade för mycket när jag lackade, och dels...är det något annat som inte stämmer med det här lacket, för trots att det är en vacker färg och ett snyggt skimmer så blev det snabbt tråkigt och åkte av.

Inköpsställe: Cherry Culture
Underlack: Depend Optimal Start Baslack
Nagellack: L.A. Colors - Radiation
Topplack: Seche Vite


Gina Tricot - 47 Lilac Me

Ålrajt! Nu snackar vi - i söndags hittade jag, som jag tidigare berättat, några av Gina Tricots nya nagellack, och slog till på två lila och ett silverfärgat.

Under våren har det varit mycet prat om den nya kollektionen "Navigate Her" från Essie, och det lack jag fastnade mest för och har tänkt köpa på mig är det ljust syrénlila "To buy or not to buy". "To buy!" tänkte jag, men har inte tagit mig för att göra det. Men, frågan är om jag behöver göra det efter att jag köpte "Lilac me" på Gina tricot. Här har vi ett vackert, krämigt, ljuslila lack med mycket bra täckegenskaper för ett så ljust lack!
Jag gillar utseendet på flaskan, jag gillar färgen, jag gillar priset. Jag gillar den krämiga konsistensen och täckegenskaperna, även om det kanske blev lite väl tjockt på vissa ställen. Jag gillar inte riktigt penseln - den var lite för smal för mig i kombination med den tjocka formulan, vilket gjorde lacket lite svårt att jobba med. Lacket är nästan täckande efter ett lager, kanske skulle det gå att få till om man är skicklig. Jag har två lager på bilderna och det räcker fint.
Allt som allt - ett kap för pengarna och en väldigt positiv överraskning! Om resten av lacken överraskar på samma sätt kommer jag att bli stammis hos Gina. Jag surfade lite snabbt på deras hemsida för att spana in resten av färgerna, men det är väldigt svårt att bilda sig någon uppfattning med hjälp av bilderna.
Ser fram emot att testa de andra två lacken, och hoppas att jag inte skruvat upp förväntningarna för mycket.

Inköpssställe: Gina Tricot
Underlack: Depend Powerflex Nail Strengthener
Nagellack: Gina Tricot Beauty Nails - Lilac Me
Topplack: Seche Vite

Pågående mars-reor

Det är ju väldigt kul att fynda, eller hur? När jag handlar vill jag framför allt att det ska kännas prisvärt, och jag väntar hellre på en rea än köper för överpris, även kallat fullt pris. :)

Här kommer ett par tips om pågående reor - skynda fynda!

Elf uppmärksamma brittiska mors dag genom att köra en av sina sedvanliga "free shipping"-kampanjer. Gäller till imorgon förmiddag kl 10:30 svensk tid. Använd koden "lovemumeu". Minsta belopp £10 (c:a 107 kr).

Apoteket kör just nu en ansiktsvårdskampanj - 25% på utvalda ansiktsprodukter!

Cherry Culture kallar sin kampanj March Makeup Madness och ger 20% på hela sortimentet fram till och med 15:e mars. Använd kod MMM2012.

Kicks har diverse erbjudanden, bl.a. tag 3 betala för 2 på Depend-lack.


Lemon n' Lime

I förra veckan gjorde jag sminkningen jag kallade för "omvänd Candy Corn", med vitt, gult och orange. Man överger inte ett vinnande koncept, så jag följde upp det med att byta ut orange mot grönt i den här sminkningen. Även denna tycker jag känns väldigt fräsch och vårig!
Jag har återigen använt skuggorna från Mist Stockholm.


Produktlista

Ansikte
Elf Tinted Moisturizer - Nude
Elf Mineral Foundation - Light
Clinique Line Smoothing Concealer - Light 02

Ögon
NYX Eyeshadow Base - Skin Tone
NYX Jumbo Eye Pencil - Milk
Elf Mineral Eyeshadow - Innocent
Mist Stockholm - Motek
Mist Stockholm - Mst Dust
Mist Stockholm - Pallas
Mist Stockholm - Pluto
Elf Duo eyeshadow - Berry Mix (den mörka)
H&M Glitter Eyeliner - Black
Make up Store - Multi Lash Mascara

Ögonbryn
Elf Eyebrow Kit - Light


Matchande bonusbild på de gula rosor min sambo kom hem med på internationella kvinnodagen. :)


Helgshopping

Helgen är över och jag behöver semester. 

Jag och sambon vaknade redan kl 7 i lördags, och efter lite frukost drog operation Städning igång. Slänga sopor, röja grejer, handla mat, plocka undan renoveringsprylar, gömma saker i renoverade garderoben, städa, städa, städa. Till slut var det precis på vippen att jag hann lägga en guldig och svart make innan sambons bror med fru kom över på middag och ölprovning vid halv sex-tiden. Söndagen har sedan inneburit en uppvisning i precis hur icke barnanpassad vår lägenhet är, när bästa vännerna var över, med son på dryga året. Det första den lilla sötnosen gjorde var att gå in i sovrummet och börja röja igenom nagellacken. :-) Han fastnade för neonrosa "Pink Voltage" från China Glaze!

Lite emellan alla turer har jag ändå hunnit in i några affärer, och detta är resultaten:


Nagellack från Gina Tricot
Gina Tricot har som bekant lanserat sin egen make up-kollektion, och jag var såklart tvungen att titta lite på lacken. Jag plockade på mig två, men trots att det inte framgick i någon skyltning så har de dealen 3 för 99:-, så ett tredje slank såklart med!


Från vänster: 13 Silver, 47 Lilac Me, 48 Diva (som inte alls är blå utan lila, möjligen med skimmer i). Dessa låg i en korg vid kassan, så jag har inte sett något helt ställ med samtliga färger, vore intressant att se hela utbudet!


Ögonskuggor från MNY
Jag älskar ju att hitta bra dealer och reor, och på Lindex i Bromma Blocks har de nu slutrea på diverse smink. Bland annat säljer de ut vissa MNY-skuggor för 5 kr stycket. Jag har inte provat MNY tidigare, så detta innebär ju såklart ett gyllene tillfälle att göra just det.

Ovanifrån: 245, en brun-lila-plommonig färg, 717 som är gulguldig och skimrig , 321 snyggt orange


Ögonkräm från Oliva by CCS
För bara några dagar sedan hade jag nöjet att läsa en recension av Kerstin på Skimmerskuggan, av en ny (?) serie ansiktskrämer från Oliva by CCS, som de kallar Age Well. På torsdag kommer jag överrumplande nog att vara närmare 35 än 30, och det börjar synas runt ögonen. Alltså nappade jag på betet och gick förbi Apoteket, där de passande nog har 25% rabatt på hudvård just nu! Jag slog till på deras ögonkräm och tänkte testa den innan jag eventuellt slår till även på dag- och nattkräm.Ordinarie pris är 229:-, så denna gick nu på 172 kr och det är 30 ml i tuben.

Brite Bird - "Frankly My Dear"Jaha, fyra dagar tog det innan jag föll till föga och inte längre kunde motstå underbara lacken från Brite Bird. Det är ju ändå holofredag, så det kändes helt rätt att dra fram detta lack, "Frankly My Dear".

Det var ett rent nöje att lacka med det här lacket till skillnad från de andra lacken jag använt senaste veckan (nytt inlägg kommer...). Det krävdes tre lager för att få bort all flammighet/ojämnhet, men det känns helt OK för ett hololack!

Färgen är mörkt grön med ett litet stänk av blått, och holot framträder vackert  under en ljuskälla. Tyvärr var utomhusljuset kasst idag, d.v.s. det plockade inte fram de bästa egenskaperna i lacket, men jag hann ändå få en del kommentater angående lacket och utseendet, så det är godkänt! :)

Tyvärr ser det ut som att det redan har börjat slitas ute på nageltipparna - dålig appliceríng, idogt användande av nageltippar, eller dåliga lack-egenskapar? I det här fallet tror jag på en kombination. Men oavsett så är lacket sjukt vackert och rekommenderas verkligen, trot att det kanske inte är så somrigt!
Inköpsställe: Brite Bird

Underlack: Depend Optimal Start Baslack
Nagellack: Brite Bird - Frankly My Dear
Topplack: Seche Vite

NYX Lipliner Pencil - "Tangerine"

Ett av de senaste inköpen från Tradera - en läppenna från NYX i färgen Tangerine. Jag har bara provat den i en sminkning hittills (se Candy Corn), så jag tänker inte utvärdera den riktigt ännu.

Färgen är rosa-korallig, kanske skulle passa bra med Mango Madness. :)Swatch

Mist Stockholm - Candy Corn

Det gick ju rätt OK att lägga upp den första sminkningen häromdagen, så nu öppnar vi dammluckorna och släpper fram en till. Det här är en av de första sminkningarna med nya Mist Stockholm-skuggorna. Jag slog till på en omvänd Candy Corn-sminkning (nedan finns en länk till en tutorial där man kan se ett proffs göra en liknande sminkning) med vitt, gult och orange - lagom vårig och inte så extrem att jag inte kan ha den på jobbet.Jag har använt NYX Jumbo Pencil som bas på ögonlocket för att få fram färgerna ordentligt. Först en vit skugga från Elf på inre delen av ögonlocket, i ögonvrån och även som highlight under brynet. Sedan har jag fyllt på med gula Motek från Mist Stockholm och längst ut på ögonlocket ligger Venezuela, också från Mist Stockholm. Jag har inte suddat så mycket mellan färgerna utan låtit kanterna vara ganska skarpa med flit.
Jag har sedan använt en mörkare brun-orange skugga (Pluto) i globlinjen och skuggat uppåt brynet samt lagt den gula Motek under de undre ögonfransarna.

Vad sägs?
Och så hela jag.Produktlista

Ansikte
Elf Flawless Finish Foundation - Sand
Clinique Line Smoothing Concealer - Light 02
Elf Mineral Glow Shimmer
Elf Mineral Blush - Peach

Ögon
NYX Eyeshadow Base - Skin Tone
NYX Jumbo Eye Pencil - Milk
Elf Eyeshadow - Ivory
Mist Stockholm - Motek
Mist Stockholm - Venezuela
Mist Stockholm - Pluto
Elf liquid eyeliner - Plum
Make up Store - Multi Lash Mascara

Ögonbryn
Elf Eyebrow Kit - Light
Elf Wet Gloss Lash & Brow

Läppar
NYX Lipliner pencil - Tangerine (över hela läpparna)
Isadora - Express star gloss

Makeup Geek-Marlena visar upp hur det också kan se ut, och framför allt hur det ska gå till!


Elf - "Blush"

Mera Elf på naglarna! Det här är ett lack jag varit sugen på att prova ända sedan jag fick hem det. Jag har för mig att jag fick detta som bonus vid ett annat köp och jag blev överförtjust när jag såg färgen! Lacket i flaskan ser helt fantastiskt ut - ett metalliskt mellanting mellan koppar och...guld och...silver, och...jag vet inte allt.
Väl på naglarna sjönk dock entusiasmen. Till att börja med är lacket inte så pigmenterat, det krävs mycket jobb och många lager för att få lacket att täcka. På bilderna nedan är det fyra lager! Alldeles för mycket för att lacket ska få godkänt. Jag tycker också att det är väldigt svårt att få ett bra resultat med så många lager, men det kan ju bero mer på min ovana/brist på finess.

Lacket har inte heller riktigt den där fantastiska färgen som syns i flaskan, utan det blir mer som ett "vanligt" guldigt lack. Det känns med andra ord som att jag sett det förut. Besvikelse, eftersom jag hade tänkt mig något helt annat. Som guldigt lack betraktat är färgen dock helt OK.Jag hade inte riktigt ro att vänta mellan alla lager, så dels sabbade jag naglarna på några ställen och dels blev det inte riktigt bra målat. Det tog sedan inte mer än någon dag innan färgen hade börjat flaga på något stället och släppt på ett annat. Det gjorde ju nu inte mig så mycket eftersom jag redan hade tröttnat och hellre ville måla på något annat, så det gav en bra anledning att ta bort det efter två dagar.
Inköpsställe: E.l.f.

Underlack: Depend Powerflex Nail Strengthener
Nagellack: Elf - Blush
Topplack: Seche Vite


Mist Stockholm - Monroe

OK, då blir det premiär för lite sminkbilder! Som jag skrev i tidigare inlägg så tycker jag att det är extremt svårt att få till bra bilder på sminkningar, me jag tränar vidare.

Här kommer då ett par bilder på Mist Stockholm-skuggan "Monroe" som flyttade hem till mig med hjälp av Tradera (tack Lillebror, som introducerade mig). En av tio skuggor som efter lite om och men tog sig över halva landet för att landa i min brevlåda.

Här minns jag tyvärr inte exakt vad jag har använt för produkter, men jag har kört på kvalificerade gissningar nedan. Jag hade detta på jobbet en dag i förra veckan, så det är ingen extrem sminkning.

Åh, det är så synd att inte hela den rosa skimmerprakten kommer fram på bilderna. Jag har valt att lägga upp de bilder där den framkommer bäst, men det blir ändå inte så mättat som det var på riktigt.

Jag råkade även få till en lite "arty" bild som jag gillade, håll tillgodo. :)


Produktlista

Ansikte
Elf Flawless Finish Foundation - Sand
Clinique Line Smoothing Concealer - Light 02
Elf Mineral Glow Shimmer
Elf Mineral Blush - Coral

Ögon
NYX Eyeshadow Base - Skin Tone
NYX Jumbo Eye Pencil - Milk
Elf Mineral Eyeshadow - Innocent
Mist Stockholm - Monroe
Mist Stockholm - Monia
H&M - Glitter eyeliner Black
Isadora - Big Bold Mascara

Ögonbryn
Elf Eyebrow Kit - Light
Elf Wet Gloss Lash & Brow

Läppar
NYX Round Lip Gloss - Sorbet

Paket på paket på paket...

Shoppingfingret har rockat loss och klickat hem mängder av roligheter. I går när jag kom hem från jobbet låg där ett prydligt paket på dörrmattan, som jag inte direkt kom på vad det kunde vara. Väntan blev kort då paketet slets upp redan i hallen, och ut kom lacken från Brite Bird! Åh så vackra!
Mina renoveringsnaglar är riktigt sorgliga nu, nästan samtliga har gått av, så det skulle kännas som rent slöseri att använda dessa lack på stumparna. Hmm, vi får väl se hur länge jag kan stå emot. :)

Skuggorna från Mist Stockholm - äntligen är de här!

I ett tidigare inlägg skrev jag att jag hade ropat hem hela 10 st skuggor från Mist Stockholm på Tradera! Det var lite problem med kommunikationen med säljaren (av någon anledning kom inte hennes mail fram till mig?!?), men till slut fick vi tag på varandra per telefon. Slutet gott, allting gott, och skuggorna låg och väntade på mig innanför dörren en dag i förra veckan!

Visst ser de underbara ut? Som en påse smågodis nästan.
Skuggorna är något begagnade men i fint skick. Den som orkar kan kolla igenom swatches nedan. :)
Den skugga som blev den omedelbara favoriten är Monroe - en fantastiskt pigmenterad och skimrande rosa skugga! Jag har redan hunnit använda den flera gånger och kommit till jobbet med chockrosa ögon. Jag har givetvis försökt föreviga detta för att kunna visa på bloggen, men det här med att fota sminkade ögon...jag förstår helt ärligt inte hur andra gör. Det är hur svårt som helst att fånga något som är ens sånär representativt. Det här kommer med lite otur/tur sluta med ännu ett inköpt, av en digital systemkamera.

(Och jag har såklart redan hunnit tappa en av skuggorna, Monia, i golvet. Jag förstår inte hur jag lyckas!!)

Mer utlåtanden och förhoppningsvis bilder kommer när jag hunnit prova dem lite mer. Hittills är jag åtminstone väldigt nöjd med Monroe!

Make up Store - "Dolly"

Holofredag! Inte för mig dock, detta är vad som sitter på naglarna i detta nu - ännu ett traderainköp - Dolly från Make up Store. Ett ljust, ljust blått skimmerlack. Jag har ännu inte blivit särskilt imponerad av Make up Stores lack, åtminstone inte med tanke på priset. Jag har inte provat jättemånga, men de som jag provat har inte gjort något särskilt intryck. Så, skulle Dolly spräcka trenden?Men nej. Dolly ser fantastiskt ut i flaskan, men är tyvärr är vackrare där än på naglarna. Lacket är väldigt skirt - jag har tagit på fyra lager och det är fortfarande långt från täckande. Det skiftar visserligen vackert i guld, och i visst ljus skiftar det väldigt mycket och ger en väldigt snygg effekt, men jag tycker att den blå färgen är lite...trist, helt enkelt.


Blått är flott...Och här anar man guldskimret. Väldigt svårt att fånga på bild!Lackat hade hyggliga egenskaper - det är inte fruktansvärt svårtorkat eller målat, bara lite sådär vanilj-lagom i samtliga avseenden. Kanske ligger det snart ute på Tradera igen, vem vet!

Inköpsställe: Tradera

Underlack: Depend Powerflex Nail Strengthener
Nagellack: Make up Store - "Dolly"
Topplack: Seche Vite

Nagellackstips!

Underbara nagelbloggerskan Sanna, på MakeupMyLack, har nu börjat sälja sina egna nagellack! Lacken är blandade och förpackade för hand av Sanna, så vare flaska är garanterat unik. I skrivande stund finns det åtta olika lack att köpa, med ett nionde på gång. Samtliga lack förutom ett går i blått och grönt, med glitter eller holografiska inslag och de ser helt fantastiska ut! Vågar vi hoppas på ytterligare färger längre fram?!

Jag slog till på ett "Frankly my Dear" och ett "How can I resist you?" och kan knappt vänta på att få dem!

Lacken kostar 89 kr/styck, + 30 kr i frakt och är på 10 ml. Du kan köpa dem här.


Frankly my Dear:

Frankly my Dear


How can I resist you?

How can I resist you

Bilderna kommer från www.britebird.se.

RSS 2.0